1 op 1 leren in het PO

De SkoolPad 2-in-1 is perfect inzetbaar in het primair onderwijs. De robuustheid en eenvoud zorgen voor probleemloos en storingsvrij werken in de klas. De toepassing gaat verder dan een standaard tablet, omdat ook een toetsenbord beschikbaar is voor de verwerking van de lesstof.

Met de SkoolPad brengt u extra visuele ondersteuning en meer interactie in de lessen. De draadloze technologie maakt het mogelijk om opdrachten zelfs buiten de klas uit te voeren. Dankzij het touchscreen en de camera's werken leerlingen eenvoudig samen. In de lessen Natuur en Techniek biedt de Skoolpad een bijzondere meerwaarde.

Door iedere leerling uit te rusten met een eigen SkoolPad, wordt de organisatie en inzet van ICT een stuk eenvoudiger dan met enkele computers in de klas. Leerkrachten kunnen hierdoor eenvoudiger differentiëren en het lesmateriaal afstemmen op de behoefte van het kind.

De SkoolPad 2-in-1 direct bestellen?

De SkoolPad is geschikt voor stand-alone gebruik met Windows 8.1. Skool biedt aanvullende diensten onder de naam SkoolConnect waarmee de SkoolPad eenvoudig in de klas kan worden ingezet.

Jolien, leerkracht van groep 2/3:

"De kinderen maken veel gebruik van de SkoolPad. Tijdens de instructie van groep 3 kunnen de kinderen van groep 2 taal- en rekenspelletje doen. Als ik klaar ben met mijn instructie kan groep 3 met de software van Veilig Leren Lezen aan de slag.
Ik gebruik de SkoolPad vooral om extra woorden uit te leggen en woorden te visualiseren.
Verder ben ik erg enthousiast dat ik de SkoolPad kan gebruiken bij het werken met praatplaten bij de kleuters. De platen zijn normaal niet zo goed te zien, maar nu hebben de kinderen ze allemaal zo voor zich op de SkoolPad."

Achtergrondinformatie over de educatieve toepassing van de SkoolPad
Visualisatie is voor kinderen enorm belangrijk om op een snelle en goede manier de woordenschat te vergroten. Een klein filmpje van een vulkaan zegt een kind meer dan wat de leerkracht er over verteld. Met de SkoolPad op tafel is het dus heel eenvoudig voor het kind om voor allerlei woorden en begrippen snel visuele en auditieve ondersteuning beschikbaar te hebben.

Achtergrondinformatie over het gebruik door de leerkrachten
Differentiëren in de klas is met de komst van de SkoolPad eenvoudiger geworden. Verschillende softwarepakketten sluiten exact aan op het niveau van de individuele kinderen. Er is meteen feedback: geen schriftjes meer die de kinderen een dag later terug krijgen met wederom weinig fouten, maar software die moeilijkere sommen genereert als het goed gaat en een instructiefilmpje start als het nog niet lukt.

Het verschil met de huidige situatie is dat je als leerkracht nu niet meer de twee zwakste of beste rekenaars achter de PC achter in de klas aan het werk zet, maar de hele klas kan op zijn eigen niveau aan de slag.

Achtergrondinformatie over het gebruik door de school
Nu hebben veel scholen één of twee computers in de klas. Vaak nog standalone en daardoor complex en duur in het beheer. Met de komst van betaalbare SkoolPads kan de school op een eenvoudigere wijze ICT organiseren in de school.

In het eerste leerjaar is de visuele ondersteuning van de SkoolPad bij het aanleren van de woordenschat erg prettig en dus zullen ze meer ingezet worden aan het begin van het jaar. Aan het eind van het jaar maken de kinderen van het laatste leerjaar werkstukken, boekverslagen en presentaties. Handig als er dan dus meerdere SkoolPads beschikbaar zijn! De SkoolPad is dus flexibel inzetbaar binnen de verschillende leerjaren.

Verder zorgt de robuustheid van de SkoolPad ervoor dat de school zich geen zorgen hoeft te maken over het "verslepen" van de SkoolPads. Ze kunnen tegen een stootje. Door de lange accuduur hoeven de SkoolPads ook niet aan de stroom in de klas. 's Nachts opladen is genoeg om er de hele dag mee te kunnen werken. De SkoolPad stelt de school in staat om flexibel en doelgericht te werken met ICT!