Vragen en antwoorden

Kies hiernaast het type SkoolPad dat u in uw bezit heeft, voor de meest gestelde vragen en antwoorden per model.

Voor wie is de SkoolPad? Voor welke leeftijd is de SkoolPad bedoeld?

SkoolPad is dé oplossing voor ouders met kinderen in de basisschool leeftijd, van 6 tot 12 jaar.

De SkoolPad is ook geschikt voor een gezin met meerdere kinderen. Ieder kind gebruikt dan zijn of haar eigen programma's op de SkoolPad. U kunt voor ieder kind, indien gewenst, een eigen wachtwoord instellen.

Waarom een SkoolPad voor mijn kind?

Met een eigen SkoolPad kan uw kind leren, ontdekken, spelen en ontspannen, allemaal in een veilige omgeving en op een leuke manier. Als uw kind groeit, doet het waardevolle ervaring met de computer op.

U hoeft geen computerdeskundige te zijn om de SkoolPad voor uw kind in te richten - slimme educatieve programma's passen zich aan aan de leeftijd van het kind (niet inbegrepen). Voor uzelf is de SkoolPad een handige, volwaardige computer en tablet.

Wat is de relatie tussen de Intel Classmate en de SkoolPad?

Intel® heeft een platform ontworpen voor leren op de computer, speciaal voor kinderen: de Classmate. Maar, onderwijs en opvoeding zijn overal ter wereld verschillend. De Nederlandse versie van de Classmate heet SkoolMate. De nieuwste versie hiervan is de SkoolPad 2-in-1.

Kan mijn kind de privé gekochte SkoolPad ook op school gebruiken? Kan ik de SkoolPad in mijn bedrijf inzetten?

Als u een privé notebook of tablet (of het nu een SkoolPad is of een ander product) wilt gebruiken in een school- of bedrijfsnetwerk, adviseren wij u om contact op te nemen met de beheerder van het netwerk.

Wat zijn de vereisten voor het gebruik van de SkoolPad?

Er zijn geen vereisten behalve af en toe een stopcontact. Iedere ouder die wel eens een computer heeft gebruikt, kan de SkoolPad in gebruik nemen. Wel adviseren wij een draadloze internetverbinding.

Een enkele SkoolPad stelt geen bijzondere eisen aan het draadloos netwerk. Gaat u echter grote aantallen SkoolPads inzetten - bijvoorbeeld 20 in een klas of 100 in een school- dan adviseert Skool u graag over de juiste inrichting van het draadloos netwerk en over het beheer.

Hoe stel ik in wanneer mijn kind de SkoolPad kan gebruiken?

U kunt in Windows 8 instellen wanneer uw kind kan inloggen. Als de ingestelde gebruiksduur wordt overschreden, krijgt uw kind een waarschuwing en schakelt de computer uit.

Het is noodzakelijk dat u en uw kind(eren) ieder een eigen Windows gebruikersaccount hebben om deze functie te gebruiken.

In PC instellingen > Accounts > Nieuw account kunt u een kind account aanmaken, met specifieke instellingen en beperkingen. Voor kinderen die nog niet kunnen lezen en typen kunt u een plaatjes wachtwoord kiezen.

Wat is de garantie op de SkoolPad?

Af fabriek wordt de SkoolPad geleverd met 2 jaar garantie op materialen en arbeidsloon, 1 jaar op de batterijen.

Voor een particuliere aankoop bij Paradigit vindt u hier alle informatie over koop en garantie.

Voor aankopen gedaan bij Skool, zijn de algemene voorwaarden van Skool van toepassing.

Hoe breng ik de SkoolPad software terug in de oorspronkelijke staat? Hoe kan ik zelf Windows 8 installeren?

Let op: wij adviseren u een backup van uw programma's en data te maken, voordat u de SkoolPad software in de oorspronkelijke staat terugbrengt.

Methode 1: in Windows 8

Ga naar PC instellingen > Bijwerken en herstellen > Herstellen en volg de aanwijzigingen.

Methode 2: vanaf het lock screen

U kunt de herstelmodus ook benaderen vanaf het lock screen, bijvoorbeeld als u het wachtwoord niet meer weet.

1. Houd de Shift toets op het toetsenbord ingedrukt (als u geen fysiek toetsenbord heeft gebruik dan het on-screen toetsenbord).
  2. Klik op Opnieuw opstarten.
  3. Klik op Problemen oplossen / Troubleshooting.
  4. Klik op Windows herstellen.

Als u zelf Windows 8 wilt installeren

Skool raadt af om zelf Windows 8 te installeren op de SkoolPad. Bovenstaande recovery functies zijn gebruiksvriendelijk, vragen weinig tijd en geen bijzondere kennis.

Gaat u toch zelf installeren, dan heeft u nodig:

• Een Windows PE opstartmedium op USB stick, geschikt voor UEFI, GPT en 32 bit
  • Kennis en tools om de noodzakelijke drivers voor UART, toetsenbord en touchscreen toe te voegen aan de WinPE omgeving
  • Een Windows 8.1 32 bit image
  • Kennis en tools om de noodzakelijke drivers voor toetsenbord en touchscreen, overige apparaten en eventueel taalpakketten en applicaties toe te voegen aan het Windows image
  • Activatie sleutels
  • Ervaring met bovenstaande handelingen of ten minste een ruime experimenteerzin. Skool kan u hierbij niet ondersteunen anders dan het beschikbaar stellen van de drivers.

Als ik de SkoolPad wil herstellen naar de fabrieksinstallatie vraagt Windows naar het recovery medium. Wat moet ik doen?

Het recovery image is normaliter aanwezig op de interne opslag van de SkoolPad, maar mogelijk nog niet correct "aangemeld" bij Windows. Dit is eenvoudig te verhelpen.

1. Druk op Windows-X
  2. Klik op Opdrachtprompt (administrator)
  3. Type deze opdracht zonder aanhalingstekens en sluit af met Enter: "reagentc /enable"

Probeer nu opnieuw Windows te herstellen vanuit Instellingen > PC-Instellingen > Systeemherstel.

Hoe kom ik in de UEFI BIOS en het bootmenu?

Waarschuwing: in de UEFI BIOS en shell kunt u instellingen veranderen waardoor de SkoolPad onbruikbaar kan worden.

Bootmenu toegang, opstartmedium kiezen

1. Klik de SkoolPad op het toetsenbord
  2. Sluit de SkoolPad aan op het stopcontact en zet de SkoolPad aan
  3. Druk herhaaldelijk op de toets F11 totdat het bootmenu zichtbaar wordt

UEFI BIOS toegang vanuit het lock screen

U kunt de UEFI BIOS benaderen vanuit het lock screen, bijvoorbeeld als u het wachtwoord niet meer weet.

1. Houd de Shift toets op het toetsenbord ingedrukt (als u geen fysiek toetsenbord heeft gebruik dan het on-screen toetsenbord)
  2. Klik op Opnieuw opstarten
  3. Klik op Problemen oplossen / Troubleshooting > Geavanceerde opties
  4. Klik op de optie UEFI Firmware aanpassen en herstart

UEFI BIOS toegang bij opstarten

1. Klik de SkoolPad op het toetsenbord
  2. Sluit de SkoolPad aan op het stopcontact en zet de SkoolPad aan
  3. Druk herhaaldelijk op de toets Del totdat de BIOS zichtbaar wordt

UEFI Shell benaderen

Kies in het bootmenu voor Internal Shell. U verlaat deze met het commando Exit. U komt dan in het boot menu en kunt uw opstart apparaat kiezen.

Hoe kan ik het automatisch scherm draaien aan- en uitschakelen?

Aan de linkerzijde van de SkoolPad bevindt zich hiervoor een knopje. U vindt een overzicht van de bedieningsmogelijkheden in de handleiding.

Is de SkoolPad compatibel met Windows 7?

De SkoolPad is ontworpen voor Windows 8.1 en wordt geleverd met een bijpassende licentie. Er zijn geen drivers beschikbaar voor Windows 7.

Is de SkoolPad ook verkrijgbaar met een Belgisch Azerty keyboard?

Een Belgisch Azerty keyboard is leverbaar in projecten vanaf 500 stuks. Levering in kleinere aantallen is helaas niet mogelijk. Neem contact op met Skool als u in een dergelijk project geïntereseerd bent.

Informatie voor de netwerkbeheerder

Voor opnemen van de SkoolPad 2-in-1 in het SkoolControl netwerk, lees hier.

Drivers voor Windows 8.1 (32 bit) zijn hier beschikbaar.

Gratis Engelstalige hulpprogramma’s downloadable voor classroom management. Geen ondersteuning van Skool hierop.

Omdat zoals op iedere tablet een Ethernet poort ontbreekt, zijn geen voorzieningen voor PXE boot of Wake-On-Lan aanwezig. Verder gebruikt de SkoolPad 2-in-1 een UEFI bios en GPT opslagmedium. Uw installatie en recovery procedures dienen hier op te zijn afgestemd.

Mijn SkoolPad 2-in-1 gaat niet aan. Wat  kan ik doen? Hoe werkt het opladen?

Om aan te zetten, houd de aan/uit knop enkele seconden ingedrukt totdat het logo zichtbaar wordt.

Werkt dit niet dan is de batterij mogelijk te ver leeg. Om de batterij te beschermen tegen te diepe ontlading gaat de SkoolPad dan niet aan. In dat geval, steek de adapter in het stopcontact en de oplaadplug in de tablet onder het klepje (dus niet in het toetsenbord dock). Probeer dan opnieuw de tablet aan te zetten door de aan/uit knop enkele seconden ingedrukt te houden.

Volledig opladen van de tablet terwijl deze uit staat duurt ongeveer 4.5 uur. Het toetsenbord dock volledig opladen duurt ongeveer 2.5 uur. Bij het opladen wordt eerst de tablet geladen en daarna pas het toetsenbord dock.

Welke Microsoft Windows en Office versies zijn beschikbaar op de SkoolPad?

Verschillende SkoolPads worden met verschillende software installaties geleverd. In de Nederlandse markt zijn dat:

80030908 SkoolPad 64 GB Win8.1Pro StF (Education Only) NL

Alleen beschikbaar voor gekwalificeerde Nederlandse PO en VO scholen, in het kader van de Shape the Future regeling van Microsoft. Deze SkoolPad is uitgerust met een Nederlandstalige Windows 8.1 Pro. Tevens is een proefversie van Microsoft Office 2013 aanwezig. Deze kunt u activeren met de sleutel die door APS-IT wordt verstrekt onder uw contract met APS-IT. Voor activatie start Word. Ga naar Bestand > Account > Productcode wijzigen en vul hier uw code in.

80030910 SkoolPad 64 GB Win8.1Pro NL

Deze SkoolPad is uitgerust met een meertalige (NL-DE-ENG-FR-PL) Windows 8.1 Pro installatie en is beschikbaar voor iedereen. Er is geen Office installatie aanwezig.

80029998 SkoolPad 64 GB Win8.1SST+Office NL incl. dock

Deze SkoolPad is uitgerust met een meertalige (NL-DE-ENG-FR-PL) Windows 8.1 en is beschikbaar voor iedereen. Dit is geen Pro versie, u kunt deze bijvoorbeeld niet met een Windows domein verbinden. Microsoft Office 365 is inbegrepen met een 1-jaar abonnement. Activeren van Office is mogelijk met de productcode die zich op een kaartje in de doos bevindt.

Ondersteunt de SkoolPad 2-in-1 Windows 10?

Gebaseerd op de vroege Technical Preview van Windows 10 in oktober 2014 kunnen we stellen dat Windows 10 werkt op de SkoolPad 2-in-1. Dit is geen garantie dat het eindproduct Windows 10 zal werken op het moment dat dit verschijnt, maar de kans daarop is groot.

Als u gaat experimenteren met Windows 10, houd u  er dan rekening mee dat Skool u hierbij niet kan ondersteunen. Tijdens de Windows 10 installatie verdwijnt de Windows 8.1 recovery mogelijkheid, met andere woorden: u kunt niet eenvoudig terug naar Windows 8.1. Skool kan de Windows 8.1 fabrieks installatie voor u terugplaatsen. Daar gelden kosten voor.

Ik heb problemen met opladen, aanzetten, of het toetsenbord. Is er een BIOS of firmware update beschikbaar?

Voor de SkoolPad is een BIOS en firmware update pakket beschikbaar. Het is verstandig deze updates te downloaden en te installeren. In het ZIP archief vindt u een instructiedocument, het is belangrijk de daarin aangegeven volgorde te volgen.

Ga naar de downloads sectie voor de bestanden.

Mijn SkoolPad herkent de ingebouwde webcam niet, wat kan ik doen?

Installeer de Intel chipset drivers uit de downloads sectie.

Het toetsenbord werkt niet goed bij het indrukken van enkele toetsen tegelijk, bijv. bij pijltjes toetsen in een spelletje. Wat kan ik doen?

Voor de SkoolPad is een BIOS en firmware update pakket beschikbaar. Het is verstandig deze updates te downloaden en te installeren. In het ZIP archief vindt u een instructiedocument, het is belangrijk de daarin aangegeven volgorde te volgen.

Ga naar de downloads sectie voor de bestanden.